AKA Trio

AKA Trio

Dit concert werd geannuleerd door de maatregelen inzake de beperking van de verspreiding van het COVID-19 virus. Er werd geen nieuwe datum gevonden. Tickets worden terugbetaald. 

Een muzikale ontmoeting van drie wereldvermaarde virtuozen: Antonio Forcione, Seckou Keita en Adriano Adewale.

Drie verschillende continenten (Europa, Afrika en Zuid – Amerika), culturen, talen en muzikale tradities komen samen in AKA Trio en hun album ‘Joy’, dat in mei 2019 verschijnt. Zoals de titel van het album al suggereert, creëren ze samen muziek die je vrolijk maakt en levensvreugde brengt.

De Italiaanse gitarist-componist Antonio Forcione reist al meer dan twee decennia de wereld rond, bracht een twintig albums uit en werkte samen met vele grote artiesten waaronder Charlie Haden, Trilok Gurtu, …

Seckou Keita uit Senegal is één van 's werelds belangrijkste kora-spelers en was betrokken bij veel internationale projecten, waaronder zijn baanbrekende duo met de Britse harpist Catrin Finch en zijn Transparant Water project met de Cubaanse pianist Omar Sosa.

De Braziliaanse percussionist en componist Adriano Adewale heeft samengewerkt met Bobby McFerrin, Joanna McGregor en Benjamin Taubkin en componeerde muziek voor orkesten en danstheaters.

A palpable sense of rapport and delight in their music-making… leaving the audience clearly exhilarated
The Scotsman