The Peanut Butter Falcon

Cinécongé #2

Een moderne variant op Huckleberry Finn rond een held met downsyndroom – het is weer eens wat anders.

Amerikaanse twintiger Zack (debutant Gottsagen, die zelf ook downsyndroom heeft) ontsnapt uit een verzorgingstehuis en gaat op zoek naar een legendarische showworstelaar, van wie hij het vak hoopt te leren. Onderweg sluit hij een verrassende vriendschap met een ruige visser (Shia LaBeouf). Dit southern sprookje zit vol humor. De ontwapenende Gottsagen en erg goed spelende LaBeouf hebben een fijne chemie samen en geven de film een hoge sympathiefactor.

Praktische informatie

Dinsdag 9 augustus 2022 - na zonson­der­gang (start film: ± 21.40 uur )

Locatie: De locatie blijft geheim tot enkele uren voor de film. De locatie ligt op fiets­af­stand (± 15 minuten) van de markt van Ieper. Mensen met een ticket krijgen van ons een bericht (via mail) met de locatie (enkele uren voor de film). Met de wagen kan ook (er is parking op de locatie).

Tickets: Een ticket voor 1 film kost € 5, wens je alle films te zien deze zomer, dan raden we het abonne­ment aan. Een abo-cinécongé kost slechts € 17. 

Stoelen / dekens: Wij voorzien stoelen ter plaatse, maar wie dat wenst mag zelf een (comfor­ta­be­lere) stoel meenemen. Een dekentje kan nuttig zijn bij een frissere avond. 

Bar: Vanuit de organi­satie voorzien we dit jaar een bar. We verkopen een beperkt assorti­ment drankjes aan kleine prijzen, dit o.a. om onze filmavonden te bekostigen. De bar zal 45 minuten voor de voorstel­ling open zijn voor het publiek. Wil je iets knabbelen tijdens de film? Neem dat zeker zelf mee. Wel graag de locatie netjes achter­laten na de film. 

Toilet: Er is een toilet voorzien ter plaatse.
Toegankelijkheid: De locatie is toegan­ke­lijk voor iedereen. Op de locatie is ook een toilet voor personen met een beperking. 

Trailer

Over CinéCongé

Voor het derde jaar op rij slaan Jeugdhuis JOC Ieper, BIB Ieper en Cultuur­cen­trum Het Perron de handen in elkaar voor CinéCongé. 
Op vier dinsdagen in de zomerva­kantie worden vier openlucht­films getoond op een unieke (en geheime) locatie in Ieper.

Ticket­hou­ders weten welke film ze gaan bekijken, maar krijgen pas enkele uren vooraf de exacte locatie doorge­stuurd. 

Geniet mee van enkele topfilms in een unieke setting.
Opgepast, door de aard van de locaties is het aantal personen soms beperkt.

Credits

> regie: Tyler Nilson, Michael Schwartz > cast: Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, Dakota Johnson, John Hawkes > scenario: Tyler Nilson, Michael Schwartz > productie: Albert Berger, Christopher Lemole, Lije Sarki, David Thies, Ron Yerxa, Tim Zajaros > camera: Nigel Bluck > muziek: Zachary Dawes, Noam Pikelny, Jonathan Sadoff, Gabe Witcher > montage: Nat Fuller, Kevin Tent