De dag die komt

CM in samenwerking met vzw BOEY

Vijf jaar lang werkte actrice Elise Bundervoet op een palliatieve afdeling in een ziekenhuis. Het viel haar op dat veel mensen die elkaar tientallen jaren kennen, elkaar toch niet écht kennen.

Elise Bundervoet: ‘We praten over welk eten we lekker vinden en welke uitstap we volgende week gaan maken. Maar weten we echt voldoende van elkaar? Welke zorgen iemand wil wanneer die plots in een verkeersongeval betrokken geraakt of ernstig ziek wordt? En met welke kleine dingen kunnen we die persoon dan plezieren?’

Vanuit deze ziekenhuiservaringen brengt Elise een theatermonoloog. Een warm stuk waar ook plaats is voor een glimlach. Een stuk dat ons inspireert om met elkaar te praten over het leven.

Over het verhaal …

Verpleegkundige Elsie ontmoette 7 maanden geleden Antonio. Hij is de liefde van haar leven, ook al blijft hij al die tijd mysterieus. Door een onverwachte gebeurtenis is Antonio plots stervende en moet Elsie voor hem zorgen.

Elise Bundervoet:De dag die komt is een verhaal over loslaten, afscheid nemen, iemand die er nu nog is maar straks niet meer, een zoektocht naar waarheid, passionele liefde en verlangen en bovenal een verhaal over het onuitgesprokene.’

Laat het verhaal verdergaan

Onmiddellijk na de voorstelling kun je met je vragen over dit thema of de voorstelling terecht bij Elise en CM-medewerkers.

Want weet jij wat je écht belangrijk vindt in het leven? Maak je dat voldoende kenbaar aan je partner, kinderen, goede vrienden … ? Hierover nadenken, praten en regelen wat nodig is, is niet gemakkelijk. Maar ooit, op de dag die komt, maakt het een wereld van verschil.

 

Deze voorstelling wordt door CM georganiseerd in samenwerking met vzw BOEY.

Spel: Elise Bundervoet
Tekst: Peter Terrin
Regie: Walter Janssens
Scenografie: Kris Van Oudenhove
Muziek: Sander De Keere
Kostuum: Ine Braeckman