Er Was Eens ...

Konink­lijke Harmonie De Vijver­zonen Dikkebus i.s.m. dé Academie Ieper

'Er was eens ...’ is een werk van Belgisch topcomponist Jan Van der Roost, waarin bekende sprookjes als Roodkapje, Repelsteeltje en Doornroosje muzikaal verbeeld worden. In dit concertwerk, dat in het jaar 2013 werd gecomponeerd ter gelegenheid van de 150ste sterfdag van Jacob Grimm, wisselen zang, instrumentale muziek en gesproken tekst elkaar ononderbroken af. Het harmonieorkest, het jeugdkoor en verschillende vertellers vloeien in elkaar over tot een heus totaalspektakel. Het orkest speelt hierbij een belangrijke rol, zowel als sfeermaker en begeleider. Het werk is inhoudelijk én muzikaal zeer afwisselend en boeiend.

Als familievoorstelling is dit concert geschikt voor iedereen van 4 tot 99 jaar. Jong en oud wordt meegevoerd in de wondere sprookjeswereld van de gebroeders Grimm, om zo samen een uur de wereld om zich heen te vergeten. 

De uitvoering van "Er was eens ..." wordt gebracht door de Koninklijke Harmonie De Vijverzonen Dikkebus in nauwe samenwerking met dé Academie Ieper, zowel afdeling Muziek en Woord. In de afdeling Muziek geven acht klassen muziekatelier het beste van zichzelf voor de zangpartijen van het koor. De acteerprestaties worden geleverd door een vierde graad klas uit de Woord afdeling. Jeremy Vandoorne (Xavier uit ROX) leent zijn stem als verteller doorheen de sprookjes.