Project 'Eigen Kweek' ontvangt subsidie en maakt selectie bekend!

vr 30 apr 2021

In december 2020 lanceerden 37 cultuurcentra uit 3 provincies (Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen) een oproep voor het project 'Eigen Kweek'. Het Perron is één van die partnercentra.

'Eigen Kweek' is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. In elke provincie wordt één podiumkunstenaar/gezelschap gekoppeld aan één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen samen de unieke kans om een allereerste eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget. Na de creatie doen ze een tournee rond de cultuurcentra in hun eigen provincie (10 à 14 speeldata), met een korte oversteek naar de andere regio’s.

Dat project ontvangt 279 095 euro aan subsidies van de Vlaamse Overheid. Op vandaag worden ook de geselecteerde gezelschappen / artiesten bekend gemaakt. Voor West-Vlaanderen (en dus volgend seizoen te zien in Het Perron), werd het project 'Nachtdieren' geselecteerd. 'Nachtdieren' is een voorstelling van het collectief Iris Donders, Patricia Kargbo, Lucie Plasschaert en Gina Beuk. Als jonge aspirant zakelijk leider voor dit project werd Antea van Woensel geselecteerd. 

Het volledige nationale persbericht over dit project, lees je via onderstaande knop! Over de voorstelling zelf, kom je binnenkort veel meer te weten!