Het Perron organiseert een livestream i.s.m. de dienst Pediatrie van het Jan Yperman Ziekenhuis

wo 30 dec 2020

Op woensdag 6 januari speelt Collectief Verlof hun voorstelling ‘Moenieworrienie’ in 30 CC Leuven. Deze familievoorstelling zal – dankzij een samenwerking tussen Cultuurconnect en 12 cultuurhuizen – via een livestream gebracht worden tot bij tientallen jonge kinderen en hun families in 10 ziekenhuizen, 1 asielcentrum en 1 multifunctioneel centrum voor kinderen met een handicap. Zo kunnen kinderen die het vandaag extra moeilijk hebben, even ontspannen en genieten van een leuke familievoorstelling.

Dankzij de samenwerking tussen Cultuurcentrum Het Perron en de afdeling Pediatrie van het Jan Yperman Ziekenhuis, kunnen ook in Ieper kinderen meegenieten van de voorstelling.

 

Het bestuur staat achter deze nieuwe tendens en investeert volop in opnameapparatuur zodat we zelf voorstellingen kunnen capteren. Hierdoor maken we cultuur nog een stapje toegankelijker, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.
Schepen van Cultuur Valentijn Despeghel

Over de voorstelling

‘Moenieworrienie’ is Zuid-Afrikaans voor ‘je moet je geen zorgen maken’. En laat dat nu net zijn wat de 4 personages in deze voorstelling veel te veel doen. De voorstelling vertelt het verhaal van de lange tocht die ze samen afleggen. Hoe elk individu ook een deeltje is van een groep en hoe ze gek worden van elkaar, maar tegelijk ook zorgen voor elkaar.

‘Moenieworrienie’ is een beeldende en fysieke voorstelling, geïnspireerd op elementen van slapstick. Zowel voor de personages als het publiek is het een verrassende tocht met pieken en dalen, waardoor je op het puntje van je stoel komt te zitten. Collectief Verlof maakt met ‘Moenieworrienie’ een energieke en ontwapenende voorstelling over identiteit, vriendschap, en durven gaan voor je dromen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.