Burn-out voor beginners

Arnout Van Den Bossche

Van ingenieur tot Senior Executive Comedian

Als je Arnout Van den Bossche tegenkomt op straat zou je nooit vermoeden dat hij comedian is: eenvoudig kostuum met gekleurde das, zakelijk brilletje en kort gewiekt kapsel. Je zou wedden dat hij onderweg is naar zijn werk, ergens in een groot betonnen gebouw. Je zou hem vooral niét opmerken.

Iedereen een burn-out

Voor zijn nieuwe show Burn-out voor Beginners haalt hij inspiratie uit zijn vorige leven: het bedrijfsleven. De absurditeit van ellenlange mailconversaties terwijl je collega gewoon naast je zit, procedures die worden opgestart wanneer een printer de geest geeft en het haantjesgedrag van de managers... Arnout zag hoe werknemers zich door deze schijnbaar kleine elementen lieten zot maken en zelfs in een burn-out belandden. Het lijkt wel een trending topic, die burn-out.

Zelf op de rand van een burn-out gestaan

Ook Arnout heeft twee jaar geleden de slag van de hamer gekregen. De tol van het vele toeren werd hem te veel en hij stond zelf aan de rand van een burn-out. Wat hij zelf jarenlang heeft zien gebeuren rondom hem op kantoor, overkwam hem nu zélf. Hij wilde volledig stoppen met comedy. Hij kreeg zich niet meer opgeladen om weer uren alleen onderweg te zijn.

Langzaamaan kwam de mentale klik en klauterde hij uit zijn eigen trechter. En toen is er iets constructief uit gekomen: zijn theatershow Burn-out voor Beginners.
 

Humor als remedie

Arnout weet ondertussen dat humor en een dosis zelfrelativering op het werk noodzakelijk is. Een mens moet kunnen lachen met de kafkaiaanse toestanden of hij gaat er onderdoor. Hij heeft ondertussen al veel try-outs gespeeld met zijn nieuwe voorstelling en merkt aan de talrijke positieve reacties dat hij een gevoelige snaar heeft geraakt.