Uma Chine (trio)

SeptemberSessies

Het Gentse Uma Chine houdt het midden tussen roots en electronica, het menselijke (hUman) en de maChine. Een jonge, eigenzinnige band waar het spelplezier van afdruipt!

Frontvrouw Nele De Gussem (Maya’s Moving CastleFuture Old People Are WizardsInwolves) nam een aantal ijzersterke muzikanten uit de Gentse pop- en jazzscene onder haar vleugels en fuseerde in Uma Chine ieders talent tot een sterk amalgaam aan sixties psychedelica en eigentijdse synthpop (Indiestyle). 

De zwoele, dromerige stemmen van zusjes Rana en Sherien Holail Mohamed (Binti) verleiden elke luisteraar en harmoniseren wondermooi met de jazz- en experimentele achtergrond van Simon Raman (drums – SteigerIvy Falls), Nils Vermeulen (bas –Jukwaa) en Koen Quintyn (synths – St. Grandson). Uma Chine creëert een universum waarin de extremen van pop en jazz mooi samensmelten en de onconventioneel gestructureerde songs zich een weg banen tussen het toegankelijke en het moeilijk grijpbare.

Tijdens de SeptemberSessies zie je Uma China aan het werk als trio. Girlpower! En vooral: een niet te missen band! 

de single 'Visits'

Het debuutalbum van Uma Chine was van zeer hoge kwaliteit. Op deze tweede is dat niet anders en de band levert opnieuw een sfeervolle topplaat af. Het lijkt erop dat de muzikanten nog meer naar elkaar toegegroeid zijn.
Luminous Dash over de plaat 'Changes'

Beluister Uma Chine hier