WatchApp #1: Emmi & Leo

SKaGen

En nu tijd voor iets totaal anders: een Whatsapp-theatervoorstelling. SKaGeN speelt voor u ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp. Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee. Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.

‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

Praktische info

Vanaf woensdag 20 mei 2020 kan je gedurende vier weken stiekem meekijken in het WhatsApp-gesprek van Emmi en Leo. Daarvoor moet je wel ten laatste op maandag 18 mei een ticket kopen. De ticketprijs bedraagt € 12,50

Na aankoop van je ticket, ontvang je van ons een e-mail met de verdere instructies. Om te kunnen deelnemen heb je zeker een mobiel nummer nodig en What's App nodig. Je moet er ook mee akkoord gaan dat we je nummer toevoegen aan een tijdelijke WhatsApp-groep.*
 

*Met het kopen van een ticket voor de voorstelling 'WatchApp #1', sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met je gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit hun bestanden.
U dient uw eigen privacy-instellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

Schenking

Per verkocht ticket schenkt SKaGeN 1 euro aan De Acteurspenning.

Als het als acteur eens niet lukt om rond te komen, kan hij of zij voor niet-structurele steun bij de Acteurspenning aankloppen. Zij steunen acteurs die medische kosten hebben of even niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De Acteurspenning is een organisatie die steun krijgt van het Norma Joossens Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en opgericht voor noodlijdende acteurs en actrices.

www.acteurspenning.be

"Snedige, spannende, zinnenprikkelende dialogen tussen Emmi en Leo via WhatsApp. Spannend!"
Lien Van de Kelder (over de voorstelling)

Credits

van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
concept: Mathijs F Scheepers 
tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
productie: SKaGeN & De Studio
coördinatie: Korneel Hamers
softwareontwikkeling en technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids
spreiding: Thassos & Laurent Langlois
met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien
met de steun van: de Vlaamse Overheid & De Studio
beeld: Lidia Nagibida

Aankondiging van de voorstelling op het VTM-nieuws (3 mei 2020)