Le Chicon

Action Zoo Humain

“Move over”, Jeroen Meus! In “Le Chicon” neemt nieuw talent Maxime Waladi het roer achter het fornuis over. Chef Waladi kruidt, bakt, bereidt en serveert live op scène zijn lievelingsgroente en onze Vlaamse trots: Het Witlof.

Deze jonge theatermaker, gecoacht door ZouZou Ben Chikha (Action Zoo Humain) positioneert zich in de ruimte tussen verleden en heden en graaft in de “multiculti” grond van zijn verleden, bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe. Waladi gaat op zoek naar zijn wortels, naar zijn eigen plek in de veranderlijke maatschappij, naar erkenning en naar gemoedsrust.

Witlof heeft geen zon nodig! Zo ne krop groeit in een donker hoekske. Het enige wat ’t nodig heeft is warmte en vruchtbare aarde. En als de aarde niet vruchtbaar genoeg is dan moet ge uw best doen om ze vruchtbaar te maken.

‘Le Chicon’ is een persoonlijke queeste. Een zoektocht naar een eigen plek in de veranderlijke maatschappij, naar erkenning en gemoedsrust.

Maxime Waladi studeerde in 2016 af aan LUCA Drama. Tijdens het maakproces van zijn eerste voorstelling ‘Le Chicon’ vond Waladi een compagnon de route in Zouzou Ben Chikha. Bijgevolg kwam hij terecht bij theatergezelschap Action Zoo Humain, dat maar wát graag de schouders zet onder zijn imposante gestalte, natuurlijk charisma en innemende geestdrift.

Credits

tekst en regie: Maxime Waladi en Zouzou Ben Chikha
spel: Maxime Waladi
productie en techniek: Maarten Snoeck
kostuums: Marij De Brabandere
Copyright: Kurt Van der Elst

Inleiding om 19.30 uur in de polyvalente zaal.