Red Haired Men

Alexander Vantournhout

Alexander Vantournhout zoekt graag naar fysieke extremen op het snijvlak tussen dans en circus. Samen met vier andere performers voert hij een bizarre, onconventionele komedie op vol dans, magie en circus. De teksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms inspireerden deze slangenmensen tot een dubbelzinnig Gesamtkunstwerk vol onnatuurlijke houdingen en buiksprekende personages.

Inleiding om 19.30 uur in de polyvalente zaal.

Zo absurd de gedichten van Daniil Charms, zo verwonderlijk zijn de fysieke stunts en illusies in de nieuwe voorstelling van Alexander Vantournhout.
De Standaard

In de voorstelling Red Haired Men worden korte tekstfragmenten van Kharms verweven met dans en 'pratiques minoritaires': circus, contortionisme, poppentheater, magie en buikspreken. Het
vermengen van vormen die als 'hoge kunst’ beschouwd worden met wat historisch ‘slechts’ als entertainment wordt gezien, is een antwoord op de anarchistische en meerstemmige geest van Kharms’ eigen werk.

De korte teksten weerspiegelen de ritmes van ‘lage’ performatieve praktijken zoals kunst en magie: deze zijn kort, gebald, virtuoos, opeenvolgend en eindigen vaak met een ‘punch line’ – niet zelden verbijsterend en verwarrend.

Credits

Concept: Alexander Vantournhout

Gecreëerd door: Ruben Mardulier, Winston Reynolds, Axel Guerin, Alexander Vantournhout

Met: Antoni Androulakis, Winston Reynolds, Axel Guerin, Alexander Vantournhout