Electro Acoustic Tour

Axelle Red

Na 'Rouge Ardent’ (5de best verkochte album in België in 2013) en haar akoestisch album 'Acoustic’,  stelde Axelle Red vorig jaar haar meest recentste album ‘EXIL' voor aan het publiek. Na een full-tour met die plaat doorheen de grootste zalen van ons land, kiest Axelle Red ervoor om terug de intimiteit op te zoeken van de kleinere cultuurhuizen, waaronder ook Het Perron. Dit met een 'Electro Acoustic Tour', waarbij Axelle kiest voor een combinatie van elektronische invloeden die te horen zijn op 'EXIL' en akoestische instrumenten. 

 

Sa majesté Axelle Red laat weten zich heureuse te voelen: fijn, en het is ook te horen op haar nieuwe plaat, die lichter en meer poppy aandoet dan de in Memphis-soul gedrenkte voorganger 'Rouge ardent'.
HUMO

Over Axelle Red

Axelle’s tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld liggen aan de basis van al haar activiteiten. Ze verkocht 5 miljoen albums, schreef vele songs die een soundtrack voor het leven vormen, zoals Parce que c’est toi, Rester Femme… zong samen met Youssou N’Dour voor de opening van de Wereldbeker Voetbal, had één van de grootste Franse hits aller tijden in duet met de Franse iconische artiest Renaud, reisde als Ambassadrice voor Unicef naar door oorlogsgeweld en armoede geteisterde gebieden, is Ambassadrice voor Handicap International, kreeg in Frankrijk de hoogste artistieke onderscheiding als 'Chevalier des Arts et de Lettres' en kreeg een Eredoctoraat van de Universiteit Hasselt.

Dit najaar tourt ze opnieuw in de Belgische en Franse zalen met haar nieuwe ‘Electro Acoustic Tour’, samen met haar fantastische muzikanten Dominique Vantomme, Wigbert Van Lierde en Simon LeSaint.