Belpop Bonanza Westhoek - boek

Tijdens cultuurseizoen 2021 - 2022 focussen we met Belpop Bonanza Westhoek op het rijke muzikale verleden van onze regio. 

In samenwerking met Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) presenteren we eind dit seizoen een theatershow rond die geschiedenis en verschijnt ook het boek 'Van Geike Arnaert tot de Vort'n Vis', dat de 30 mooiste muzikale momenten van de westhoek omvat. 

Van Geike Arnaert tot de Vort'n Vis

Dit boek presenteert dertig boeiende en bepalende momenten uit de muzikale geschiedenis van de westhoek. Van het pionierswerk van Johnny Carton, de Elvis van Poperinge, tot de portretten van Alex Vanhee

Daartussen gaat het alle richtingen uit. Van de volksmuziek van Willem Vermandere en Alfred den Ouden tot de accordeons van Albert Hennebel en Johnny Clarysse. Van de premières van Metallica en Slayer tot het talent van Isaac Delahaye, een van de beste metalgitaristen op aarde, van de wortels van Bob Geldof tot de heimat van Geike Arnaert. Allemaal zo verschillend, maar opgesteld zo onmiskenbaar de Westhoek.

Het boek verscheen in september. Momenteel is het boek enkel te koop in Cultuurcentrum Het Perron, binnenkort komen daar nog een boel verkooppunten bij.

Het boek kost € 23 en is - al zeggen we het zelf - het perfecte kerst- of verjaardagscadeau voor iedere lokale muziekliefhebber!