Keys to Friendship

Edgar Knecht Trio & Aeham Ahmad

Toen de oorlog in Syrië escaleerde in de winter van 2014-2015, rolde Aeham Ahmad zijn piano op straat in het vernietigde vluchtelingenkamp van Yarmouk in de buurt van Damascus. Omringd door kinderen en volwassenen speelde hij muziek om de waanzin en hopeloosheid van de oorlog te trotseren. Video-opnames van zijn voorstellingen trokken internationale aandacht op sociale netwerken en in de media.

Toen islamistische milities zijn piano vernietigden en het voor hem te gevaarlijk werd in Yarmouk vluchtte Aeham Ahmad via Turkije, Griekenland en de Balkan naar Duitsland, waar hij nu met zijn vrouw en twee zonen woont.  
Zijn eerste cd nam Aeham Ahmad op met de uit Kassel afkomstige jazzpianist en componist Edgar Knecht en zijn trio. ‘Keys to Friendship’ bestaat uit schitterende bewerkingen van Duitse en Midden-Oosterse volksliederen en gedichten.

Een zelden ervaren spontane warmte borrelt recht uit mijn hart op bij het beluisteren en kijken naar het concert met Edgar Knecht Trio en Aeham Ahmad. De essentie van wereldmuziek!