Kittenkat

Heilige Familie Ieper

Op zondag 13 mei 2018 organiseert Ieper de 45ste Kattenstoet. Als rasechte Ieperse school willen wij dit niet aan onze neus laten voorbijgaan.

Met de drie creatieve richtingen van de Heilige Familie (Deco – Mode  – Beeldende kunsten) geven we een bijzondere artistieke insteek als aankondiging van de Kattenstoet.

Dit alles zal in drie etappes gebeuren: een processie door de straten van Ieper, een tentoonstelling en een performance in het Perron. Dit als hommage aan het cultureel erfgoed dat aan de basis ligt van al dit artistiek moois.

Onder begeleiding van een 20-tal leerkrachten werken ongeveer 15 klassen (goed voor 200 leerlingen) mee aan dit project.

Met verschillende partners (Stad Ieper – CO7 – CC Het Perron – Leca ) gaan we aan de slag om de kat op de piëdestal te plaatsen die hij verdient. Naast de geschiedenis van de Kattenstoet, worden de leerlingen ondertussen ook wegwijs gemaakt in de wereld van streekgebonden religie en tradities. We willen ze op die manier een vertrekpunt aanbieden om te komen tot eigen creatief werk.

uitzonderlijk open op zondag 13 mei: open van 10 tot 13 u.