THE END | Marc Wellens

#fotografiecircuit

In juni 2018 kreeg Marc de kans om te fotograferen op de SUMMER DANCE PERFORMANCE van het Conservatorium Antwerpen.

In de maanden nadien ontstond het idee om van één van de drie voorstellingen een fotoreeks te maken, met het akkoord van de choreograaf en de artistieke leiding van het Conservatorium.

Strikt genomen kan je stellen dat de beelden slechts een registratie zijn van de artistieke creatie van de choreograaf en zijn dansers.

Maar de uitdaging en motivatie waren om de geest van de ongeveer twintig minuten durende voorstelling te vatten in een fotoreeks van vijftien beelden en hieraan een eigen invulling te geven.

De foto’s zijn niet geënsceneerd maar werden genomen tijdens de voorstelling. In de nabewerking is er geopteerd om de beelden om te zetten naar zwart-wit om de kleurverschillen van de podiumbelichting te neutraliseren en het geheel rustiger te maken. Marc is als niet-professioneel fotograaf lid van een fotogroep, en de laatste jaren gepassioneerd bezig met dansfotografie.

> locatie: overloop 2e verdieping - Cultuurcentrum Het Perron
> gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van Het Perron

Over fotografiecircuit Vlaanderen

Het Fotografiecircuit Vlaanderen, getrokken door Jan Van Broeckhove, wil Vlaamse fotografen een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Via een open oproep gaan ze op zoek naar kwaliteit en variatie bij fotografen en bieden hen de kans om hun werk te tonen in een circuit van 18 cultuurcentra, verspreid over heel Vlaanderen.

De lijst van fotografen die ooit deelnamen aan het circuit is indrukwekkend! Heel wat van hen hebben intussen naam gemaakt terwijl anderen in alle bescheidenheid verder werken.