Gesprek met de regen

Het Nieuwstedelijk

Een persoonlijk verhaal over rouw en verlies in een hoogtechnologische wereld.
Over opnieuw beginnen wanneer je leven tot stilstand komt.

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Haar dood brengt ook hun leven tot stilstand. Dan krijgt de vrouw het aanbod om CEO te worden van een wereldspeler in de nanotechnologie. In Singapore. Een baan die ze voordien nooit zou hebben aanvaard, maar nu blijkt plots alles te kunnen. Een vreemdsoortig dilemma.

Ze verhuizen naar een stad waar het leven sneller gaat dan ooit, een technologische utopie. Ze willen weer vooruit. Terwijl zijn vrouw lange dagen werkt, trekt de man de stad in, door de moessons.

En in de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen. Met haar te kunnen spreken.

Stijn Devillé gaat na zijn bejubelde politieke stukken voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Acht jaar geleden dacht hij dat hij zijn eigen kind kwijt was, tot hij haar zelf reanimeerde en nieuw leven inblies. "Vier keer, vijf keer ademen. Een ballon die opgeblazen wordt. Toen pikte ze terug aan. Oogjes open, het hartje sloeg. Alles bij mekaar had het drie minuten geduurd. Niet langer. Maar het duurt nog steeds."

Die nacht dacht hij heel lelijke gedachten, die hij nooit voor mogelijk had gehouden. En sindsdien frappeert het hem nog meer hoe sommige mensen, ouders die hun kind verloren, ondanks alles in staat blijken het geluk te hervinden. Die kracht en schoonheid wil hij opzoeken in ‘Gesprek met de Regen’.

Inleiding door Stijn Devillé om 19.30 in Polyvalente Zaal.