Locaties

Klassiek!Beleven gaat aan de slag op verschillende locaties in de Westhoek. Kennis maken met onze locaties kan hier. 

OC De Leege Platse (Beselare, Zonnebeke)

Het gebouw bevindt zich op een terrein grenzend aan de dorpskern, tussen de kerk en de sporthal, met zicht op het achter­lig­gende landschap. De naam verwijst naar hoe deze plek vroeger werd genoemd. Niemand sprak destijds van de Geluwestraat, maar van de “leege platse”.

OC De Leege Platse heeft een futuris­ti­sche aanblik, maar integreert zich subtiel en moeite­loos in de semi-agrari­sche omgeving van Beselare. Als nostal­gi­sche knipoog naar de dorpscafés van weleer vind je in de foyer van het OC een open haard en een houten toog terug. In nagenoeg het volledige gebouw ligt een tegelvloer met zacht darmbord­pa­troon. Zo wordt een warme, huiselijke sfeer gekoppeld aan een uitmun­tende infrastruc­tuur en techni­sche veelzij­dig­heid. Het OC herbergt een podium, polyva­lente zaal, foyer en vergader­zaal. De totale capaci­teit van de zaal bedraagt 284 zitplaatsen en is de ideale locatie voor muziek-en theater­voor­stel­lingen.

Adres: Geluwestraat 12, 8980 Beselare (Zonnebeke)
Parkeermogelijkheid: ruime parkeer­mo­ge­lijk­heid op bijhorende, nabijge­legen parking.
Toegankelijkheid: Het OC is toegan­ke­lijk voor mensen met een rolstoel of mobiele beperking.
Sanitair: Er is sanitair aanwezig in het gebouw.


Oud Gemeentehuis Wijtschate (bovenverdieping)

Na WOI was Wijtschate platgebombardeerd. Het is een staaltje van wederopbouwarchitectuur na WO I.
Het oud gemeentehuis is een imposant gebouw naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge) van 1926. Het gebouw is een variant van het gemeentehuis van Westrozebeke en is geïnspireerd op de bouwtrant van de Vlaamse laatgotische stadhuizen.
Op de eerste verdieping bevindt zich de oude theaterzaal van Wijtschate.
Tot eind 2020 huisde het OCMW Heuvelland nog in het gebouw. Dit gebouw wordt nu occasioneel gebruikt voor allerhande activiteiten.

Adres: Sint Merdardusplein 1 | 8953 Wijtschate (Heuvel­land)
Parkeermogelijkheden: Voldoende parkeer­mo­ge­lijk­heid
Toegankelijkheid: De theaterzaal is niet toegan­ke­lijk voor mensen met een rolstoel.
Sanitair: Er is sanitair aanwezig.


Gotische zaal, Stadhuis Poperinge

De Gotische zaal bevindt zich in het Stadhuis van Poperinge. De bouw van het stadhuis is terug te brengen tot midden 18de eeuw. In 1912 werd het huidige stadhuis voltooid. Het neogotische ontwerp van architect J. Coomans uit Ieper bestaat uit een stadhuis met een slank belfort en een postgebouw als pedant.

In augustus 2011 startten de eerste grote renovatiewerken aan het stadhuis sinds de bouw ervan. De herinrichting kaderde in het plan van het stadsbestuur om het stadhuis opnieuw optimaal te gebruiken voor zowel inwoners als toeristen. Op de tweede verdieping onderging de grote Gotische zaal een totale renovatie. De zaal spreekt aan door haar opvallende dakgebinten, de unieke vloer en eenvoudig mooie brandglasramen.

Adres: Grote Markt 1, 8970 Poperinge
Parkeermogelijkheden: recht tegenover de zaal zijn er betalende parkeerplaatsen op de Grote Markt en de Paardenmarkt (betalend tot 18 u., behalve op zon- en feestdagen). Er is gratis parking op wandelafstand op het Oudstrijdersplein en de parking van JOC De Kouter.
Toegankelijkheid: de zaal is rolstoeltoegankelijk via een lift tot de verdieping


Het Perron

Cultuurcentrum Het Perron ligt naast het NMBS station te Ieper. Het moderne cultuurcentrum werd geopend in 2011. De zaalcapaciteit van de theaterzaal bedraagt 540 personen. 

Adres: Fochlaan 1, 8900 Ieper
Parkeermogelijkheden: Aan het station (voorzijde en achterzijde) zijn voldoende gratis parkeerplaatsen
Toegankelijkheid: Het Perron is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er zijn twee parkeerplaatsen voorzien aan de achterzijde van Het Perron. Ook de toiletten zijn aangepast. In de zaal zijn plaatsen voorzien voor mensen met een rolstoel. Zo een plaats reserveren kan telefonisch op het nummer 057 239 480.
Contact: Cultuurcentrum Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper. 057 239 480 of via balie.cultuurcentrum [at] ieper.be