Locaties

Klassiek!beleven gaat aan de slag op verschillende locaties in de Westhoek. Kennis maken met onze locaties kan hier. 


Sint-Medarduskerk Wijtschate

De Sint-Medarduskerk werd volledig verwoest in november 1914 tijdens de Eerste Wereldoorlog. De kerk werd niet meer terug heropgebouwd, er werd gekozen om een volledig nieuwe kerk te bouwen op dezelfde plaats. De nieuwbouw in neogotische stijl is een ontwerp van de architecten Henri en Marcel Leborgne. De kerk werd volledig afgerond in 1928, maar werd pas ingewijd na de Tweede Wereldoorlog.

Adres: Kerkplein 3 – 7, 8953 Heuvelland (Wijtschate)
Parkeermogelijkheden: voldoende parkeermogelijkheden in het dorp
Toegankelijkheid: de kerk is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er is een parkeerplaats voor mindervaliden voor de ingang van de kerk
Sanitair: mobiel sanitair voorzien
Contact: Gemeente Heuvelland, Bergstraat 24, 8950 Heuvelland (Kemmel) - tel.057/450 450 – info [at] heuvelland.be (algemeen) Tel. 057/450 471 – cultuur [at] heuvelland.be


Sint-Margaretakerk Geluveld

De Sint-Margaretakerk is de parochiekerk van Geluveld, gelegen aan de Geluveldplaats. Geluveld werd in 1173 een zelfstandige parochie. De kerk werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tussen 1919 en 1925 stond er in Geluveld een noodkerk, naar verluidt de mooiste noodkerk in de frontstreek. In 1924 werd er gestart met de bouw van de huidige kerk, naar een ontwerp van Jules Coomans. De kerk werd herbouwd in een neoromaanse en neobyzantijnse stijl; het is een pseudobasiliek met een westtoren vooraan de kerk.

Adres: Geluveldplaats 1 B | 8980 Geluveld (Zonnebeke)
Parkeermogelijkheden: Voldoende parkeermogelijkheid op Geluveldplaats
Toegankelijkheid: De kerk is toegankelijk voor mensen met een rolstoel
Sanitair: Er is geen sanitair aanwezig op de locatie


Gotische zaal - Stadhuis Poperinge

De Gotische zaal bevindt zich in het Stadhuis van Poperinge. Het huidige stadhuis werd in 1912 voltooid, naar een ontwerp in neogotische stijl van architect Jules Coomans. Het bestaat uit een stadhuis met een slank belfort, en daarnaast een postgebouw. In 2011 startten de eerste grote werken aan het stadhuis, sinds de bouw ervan 100 jaar eerder. Het stadsbestuur wou het stadhuis opnieuw inrichten voor burgers en toeristen. De Gotische zaal op de tweede verdieping onderging een totale opknapbeurt. De opvallende dakgebinten, unieke vloer en brandglasramen spreken tot de verbeelding.

Adres: Grote Markt 1 | 8970 Poperinge
Parkeermogelijkheden: recht tegenover de zaal zijn er betalende parkeerplaatsen op de Grote Markt en de Paardenmarkt (betalend tot 18 u., behalve op zon- en feestdagen). Er is gratis parking op wandelafstand op het Oudstrijdersplein en de parking van JOC De Kouter.
Toegankelijkheid: de zaal is rolstoeltoegankelijk via een lift tot de verdieping
Sanitair: aanwezig