MIREK COUTIGNY - live in Het Perron

Week van de Belgische Muziek

De week van 08.02 tot 14.02 wordt in 2021 omgedoopt tot 'De Week Van de Belgische Muziek'. VI.BE richt - samen met verschil­lende spelers uit de muziek­sector, VRT en diverse media - de spotlight op de muziek van eigen boden en haar zwaar getroffen sector. 

Ook Het Perron verklaart die week graag de liefde aan de Belgische Muziek! Dit o.a. met een gratis te bekijken live-stream concert van Mirek Coutigny. Mirek speelt het concert live op vrijdag 12 februari in de theaterzaal van Het Perron. Jij kan thuis meegenieten van dit concert vanuit je eigen zetel.

Mirek Coutigny

Iepers Pianist en producer Mirek Coutigny, sleutelde de laatste jaren aan een eigen klankwereld. Hij ontwikkelde zich als muzikant en componist via allerhande samenwerkingen met diverse ensembles uit de hedendaagse klassieke muziek. 

Zijn debuut EP 'Revisions #1' toonde het resultaat van die zoektocht. Muziek met een puls die nooit stilvalt, minimalistisch van aard maar altijd verhalend. Een combinatie van energiek pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers maken het geheel compleet. Soms denkend aan Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds.

Voor de opvolger 'The Further We Ventured' vond Mirek inspiratie in 'the suburbs'. Achter de identieke gevels schuilen diverse levens en in iedere woonkamer klinken andere verhalen. Dat contrast wordt muzikaal weerspiegelt door akoestische en meer elektronische nummers. Elektronica opspattingen nemen je mee naar zijn universum.

Mirek Coutigny behaalde zowel de Publieksprijs als de Prijs van de Jury tijdens de jongste editie van Verse Vis, de rockrally van Leffingeleuren/De Zwerver (2019). Op vrijdag 12 februari zie je hem live aan het werk op het podium van Het Perron, gebracht tot in uw living! Het concert kun je gratis bekijken.