ZIMMERMAN

support: Lee Anderson & Ho Bear

Zimmerman is het soloproject van Simon Casier, bassist bij Balthazar. In 2016 verscheen zijn debuutalbum ‘The Afterglow’ waarin Casier met succes zijn bas inruilt voor gitaar en zang. Singles van dit album ‘Someday Maybe’ en ‘You won my heart’ zijn niet meer van de radio weg te denken.

ZIMMERMAN

Met melancholische teksten en aanstekelijke gitaarrifjes sleept de songwriter je mee in het verdriet van een stukgelopen relatie. De ruwe klanken en stemvorming zorgen ervoor dat Casier zijn bewondering voor The Strokes niet probeert weg te steken. Senne Guns (keys) en Laurens Billiet (drums) verzorgen mee de indiepopklanken van Zimmerman.

Verwacht je live aan een intieme setting waarin Casier het niet na laat je te charmeren.


Lee Anderson

Eerder dit jaar mocht Lee Anderson - de band rond Leander van het Groenewoud - al op Europese tour samen met Intergalactic Lovers en brachten ze ook al hun EP “Silly Dog/Joyous Times” uit. Op 13 april komen zij met hun zelfverklaarde “mix of your grandmother's favourite slows and your drunken uncle's best blues vinyls” de lente voor geopend verklaren.

Voor fans van melancholische singer-songwriting zoals Eels, Lou Reed, Kevin Morby,…


Ho Bear

Donker maar ook licht, dramatisch, melodieus, intens, soms nijdig en hard maar net zo vaak ook intiem. De dark pop van Ho Bear dringt diep in op het gevoel. Sinds 2015 werkt de Kortrijkse band aan een eigen sound. Gesterkt door een jaar lange coaching binnen het traject van Tour de Chauffe werkt de band samen met Michiel De Maeseneer aan een eigen EP, te verschijnen in april 2018.