LOD Muziektheater

Zonder Bloed

Je gaat op je zij liggen. Je trekt je benen op. Je krult je op als een schelp en knijpt je ogen dicht. Een schot, het lawaai van een raam dat breekt. Je hoort je vader rochelen van de pijn. De zachte stem van je broer, nog meer schoten. En dan, een stilte om bang van te worden.  Zonder Bloed gaat over de gevolgen van oorlog, over de lotsverbondenheid van dader en slachtoffer. Wat na het leed? Hoe vermijd je gek te worden van wraaklust?

Wraak en de poging tot verzoening is van alle tijden. Zonder Bloed, de novelle van Alessandro Baricco, wordt door Inne Goris naar het theater vertaald, met muziek van Dominique Pauwels. Zonder Bloed gaat over de gevolgen van oorlog, over de lotsverbondenheid van dader en slachtoffer. Wat na het leed? Hoe vermijd je gek te worden van wraaklust?

Inleiding om 19.30u in polyvalente zaal


“Zonder bloed voelt als onder de grond, onder een luik, ver van de wereld vol vijandigheden en bloedvergieten kijken naar een ontmoeting die wortelt in gruwel en verdriet maar waarin het gevaar en de vijandigheid langzaam smelt tot enkel respect, intimiteit en liefde rest. De explosieve percussie maakt plaats voor hoog gezang.” (Focus Knack, 20/04/2016)