Het Zesde Metaal

Theatertour Calais

Het was even wennen bij de nieuwe plaat van Het Zesde Metaal, een plaat met een boodschap én een sound waarin elektronica en strijkersarrangementen niet worden geschuwd. 

Eind 2016 stemden de luisteraars van Radio 1 de evergreen ’Ploegsteert‘ naar de hoogste plaats in de ’100 op 1‘.

 

Wie de groep aan het werk zag tijdens hun clubtournee weet gewoon: de groep is in bloedvorm. ’Naar De Wuppe‘ (de eerste single uit ’Calais‘) stond wekenlang bovenaan de hitlijsten van Radio 1 en Studio Brussel en eind 2016 stemden de luisteraars van Radio 1 de evergreen ’Ploegsteert‘ naar de hoogste plaats in de ’100 op 1‘. Begin 2017 vielen frontman en band nogmaals in de prijzen met 2 MIA's voor ’beste auteur/componist‘ en ’beste album‘. Het Zesde Metaal zag de totale doorbraak bekroond met een spot op Rock Werchter 2017.

Het Zesde Metaal komt naar Het Perron met volledig herwerkte versies van de songs uit het beklijvende ’Calais‘, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

“Drie platen lang was het heerlijk wentelen in de West-Vlaamse worsteling met het leven van Het Zesde Metaal. Op ’Calais‘ gaat Wannes Cappelle niet langer zijn persoonlijke demonen te lijf, maar die van de maatschappij. ’Je kunt niet meer doen alsof er niets aan de hand is.‘” (De Standaard). 

met

zang, (akoestische) gitaar: Wannes Cappelle
bas, synth: Robin Aerts
elektrische gitaar, piano, synth: Tom Pintens
elektrische gitaar, pedal steel: Filip Wauters
drums: Tim Van Oosten
geluid: Jeroen Vereecke
licht: Bruno Decock
backline: Benjamin Vuylsteke