REENA RIOT (duo)

SeptemberSessies

Lo and behold: la jeune promesse Reena Riot is verveld tot een compromisloze dwingende band, ongegeneerd gepassioneerde chroniqueurs van een muzikale film noir. 

Bijna 7 jaar na de finaleplaats in Humo's Rock Rally kwam Reena Riot in januari 2019 met het debuutalbum NIX. Voor frontvrouw Naomi Sijmons werd het een lange zoektocht naar zichzelf, naar de essentie van muziek en naar de juiste muzikanten om die muziek mee te maken. 

NIX klinkt zoals het ontstaan is: bezield, doordacht, eerlijk en enigmatisch. Een boel tijdloze songs, waar Sijmons' stem doorheen huilt, voorgestuwd door een pulserende ritmesectie. In de Belgische pers werd het album unaniem lovend onthaald. De Standaard tipte Reena Riot als één van dé te zien Belgische acts.

Het lange wachten was niet voor nix. 

Reena Riot is: Noami Sijmons, Jan Myne, Alan Gevaert, Bernd Coene en Thomas Werbrouck.

In september komt Reena Riot in duo-formatie optreden in Ieper. 

Over de septembersessies

Dit concert kadert in onze 'SeptemberSessies'. Gedurende de maand september organi­seert Het Perron verschil­lende concerten en theater­voor­stel­lingen aan Het Kruitma­ga­zijn*. Deze sessies zijn corona­proof en dus beperkt in aantal tickets!

*Bij slecht weer zal het concert doorgaan in Het Perron. Wij brengen ticket­hou­ders tijdig op de hoogte van deze aanpas­sing. 

Net geen moorddebuut. Gelukkig maar.
De Morgen - over NIX ****

Siren - Reena Riot

Beluister 'NIX'