SUNCREEK - live in Het Perron

Week van de Belgische Muziek

De week van 08.02 tot 14.02 wordt in 2021 omgedoopt tot 'De Week Van de Belgische Muziek'. VI.BE richt - samen met verschillende spelers uit de muzieksector, VRT en diverse media - de spotlight op de muziek van eigen boden en haar zwaar getroffen sector. 

Ook Het Perron verklaart die week graag de liefde aan de Belgische Muziek! Dit o.a. met een gratis te bekijken live-concert van de Ieperse band 'Suncreek'. Live opgenomen in Het Perron en digitaal gebracht tot in jouw huiskamer! 

SUNCREEK

Vijf gepassioneerde jonge gasten met een muzikale droom en veel ambitie. Zo kun je Suncreek best omschrijven. Ze brengen een mix van new wave, post-punk en garagerock. Hun inspiratie halen ze bij bands als The Cure, The Libertines en Red Zebra. 

Voorzien van een eigen sound en dito smoel trok de band enige tijd terug naar de Trix in Antwerpen, waar ze via de formule 'Demo In A Day' acht nummers gingen opnemen. Op die release is het nog even wachten, maar op woensdag 10 februari kun je wel een deel van die nummers live horen en zien!

Samen met HYPNOIZ, de concertwerking van het JOC, haalden we de band naar Het Perron om - geheel coronaproof - een live set van hen op te nemen. Die live set is gratis te bekijken op woensdag 10 februari via het youtube-kanaal van Het Perron. 

Credits

Suncreek bestaat uit vijf leden: Thibault Doise (23) - Gitaar & Stem, Florian Broekaert (23) - Gitaar, Arjo Vandecasteele (23) - Bas, Robbe Platteau (18) - Drum, Emile De Clercq (22) – Toetsen