Flying Horseman

support act: Kel Assouf

De laatste jaren groeide het Antwerpse Flying Horseman uit tot een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. 'Rooms/Ruins', hun vijfde studio-album, is een album dat de luisteraar noopt tot introspectie, alvorens hem/haar de kosmos in te schieten.

Hun nieuwste is grillig, contrastrijk en mysterieus. Flying Horseman klinkt hier tegelijkertijd gefocust en dromerig; doelgericht en dubbelzinnig. Misschien is 'Rooms/Ruins' een reflectie op een ongrijpbare realiteit en/of een losgeslagen samenleving, of misschien is het een break-up-album met apocalyptische neigingen? Sowieso is dit zwoele, sfeervolle en intense muziek waarin een waaier aan invloeden op organische wijze samensmelt tot een begeesterend geheel.

Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger en graaft het nog net iets dieper dan in de studio.

Naast een groot aantal songs uit hun nieuw album, brengt de band op deze tournee ook een gulle greep uit hun backcatalogue.

Voorprogramma: Kel Assouf – solo

Anana Harouna richtte in 2006 de band Kel Assouf op. 
De band brengt desertbluesrock en bracht twee albums uit op Igloomondo Records. Anana gaat als frontman van de band ook af en toe de uitdaging aan om solo voor zijn publiek te staan. Met een gitaar en wat sound-effecten brengt hij zijn nummers op een intieme maar toch erg intensieve wijze.

Een must-see voor fans van Tinariwen, Tamikrest, Terakaft, ...

STAAND CONCERT