Dries Heyneman - Piet De Praitere

Lachen op Woensdag

CultuurCentrum Het Perron nodigt iedere derde woensdag van de maand 2 bekende stand-up comedians uit voor 'Lachen op woensdag'. Deze maand: Dries Heyneman en Piet De Praitere!

Dries Heyneman

Dries Heyneman begon z'n carrière als cabaretier met 'Ter bescherming van de jeugd'. Vanaf 2012 werkte hij druk achter de schermen: onder andere Han Solo, Piv Huvluv, Begijn Le Bleu, Freddy De Vadder en Piet De Praitere vroegen hem als regisseur van hun voorstellingen. Heyneman schreef mee aan bekende tv-programma's zoals 'Superstaar' (2BE) en 'Bevergem' (Canvas), waar hij ook de rol van Kurt op zich neemt. Met z'n nieuwste voorstelling Jenny (2016) kon hij op goeie kritieken rekenen.

Toch weer een heel aparte stem in de Vlaamse comedy, gedragen door prima acteerwerk, intelligente grappen en sketches en de pseudo-arrogante attitude van een West-Vlaamse Ricky Gervais.

Piet De Praitere

Piet De Praitere deed mee in 'Studio Kafka', een humoristisch radioprogramma met Kamagurka op Studio Brussel. Daar deed Etienne met het open verhemelte zijn intrede: 1 van de typetjes van De Praitere. 28 jaar later treedt Piet op als zichzelf met de voorstellingen ’Een mens maakt wat mee‘ en ’Al wat je zegt, zeg je toch zelf‘. Ook De Praitere is zowel acteur als scenarist van het Canvas-programma Bevergem, hij speelt er de rol van Claude.


Jan-Bart De Muelenaere

Jan-Bart De Muelenaere is een humorist met Ieper als uitvalsbasis en staat op de planken als comedian, presentator en improvisator. Momenteel toert hij met zijn eerste avondvullende voorstelling ’Over Leven in West-Vlaanderen‘. Naast zijn publieke optredens schrijft hij achter de schermen mee aan oa. ’De Kazakkendraaiers‘, ’Tegen de Sterren Op‘, ’Vroeger of Later‘, ’De Slimste Mens ter Wereld‘, … Speciaal voor Lachen op Woensdag in Ieper is hij maandelijks jullie vaste gastheer, presentator en MC (Master of Ceremonie) van dienst.