Tijd is alles

Yevgueni

Vraag ons niet waarom, maar wat ons de laatste tijd nogal vaak bezig houdt is… tijd.
Tijd is altijd en overal, maar ook – en vooral – steeds vaker te kort.

Tijd om – eindelijk – vader te worden bijvoorbeeld.
En de verloren tijd die daaraan voorafging toen dat niet meteen wilde lukken.
De tijd dus om aan je grootste avontuur ooit te beginnen. Maar dan wel net op het moment dat de tijd ergens in je achterhoofd al eens zachtjes begint af te tellen.

En hoog tijd voor de wereld, de wereld waarin zij zal opgroeien.
Maar meer dan ooit ook tijd voor twijfels of zij die het verschil kunnen maken de juiste kant op kijken. En of wij naar de juiste mensen kijken om – op tijd – het verschil te maken...

Een overdaad aan thema’s en emoties die vreemd genoeg eerst voor een blokkade zorgden in het hoofd van songschrijver Klaas Delrue. Maar die vervolgens een stortvloed aan inspiratie opleverden, en bijgevolg stof voor de meest persoonlijke en actuele Yevgueni-voorstelling tot nu toe.

Wie Yevgueni als theater(tour)-fenomeen kent, weet dat het geen filosofische praatbarak wordt...

Integen­deel, een verras­sende achtbaanrit met vertra­gende momenten bergop en steile afdalingen op topsnel­heid. Van ingetogen, akoestische pareltjes tot rock ’n roll. Want Yevgueni blijft bovenal de koning van de hoop en – waar nodig – troost. Niet te missen dus.

Tijd is alles, maar dit wordt weer twee uur pure winst!

Credits

zang, akoestische gitaar: Klaas Delrue
toetsen, zang: Geert Noppe
bas, akoestische gitaar, zang: Maarten Van Mieghem
drums, percussie: Stef Vanstraelen
elektrische gitaar: Patrick Steenaerts

De release van Yevgueni's nieuwe plaat ‘Tijd Is Alles’ ging niet onopgemerkt voorbij. Het album kwam binnen op plek 5 in de Ultratop albumcharts en ook de eerste single ‘Adem’ deed het uitstekend in VOX (Radio1) en de Ultratop singlecharts. De heren gingen langs bij De Zevende Dag en zelfs Het Journaal kwam op bezoek in een uitverkocht Depot in Leuven!

“Hartverwarmend, oerdegelijk concert”

“Een gedurfd werkstuk dat beklijft” 

Tijd is Alles, Album van de Week: “Mooi hoe Klaas Delrue alweer meer vragen stelt dan antwoorden geeft. Misschien zingt hij met de stem van een jonge generatie mensen met vele mogelijkheden maar niet altijd evenveel houvast.”

“Klaas is een klasse entertainer die zijn publiek letterlijk omarmt en mee laat genieten van zijn leefwereld. Hij laat zich hierbij omringen door muzikanten die met zoveel spelplezier hun instrumenten bespelen, dat je steeds opnieuw een adrenalinestoot te verwerken krijgt.”

De videoclip van de tweede single, ‘Nooit Naar Nergens’, ging wereldwijd viraal op Facebook dit voorjaar. Wielerliefhebbers overal ter wereld zijn geraakt door de muziek, de beelden en het ontroerende verhaal over een opa en een kleinzoon die verbonden zijn door hun passie voor fietsen. Duitsland, Brazilië, Verenigde Staten, Zuid-Korea,… de clip werd al meer dan 4300 gedeeld!