Solo Trilogy!

Bent Van Looy

Bent Van Looy - de immer modieuze frontman van Das Pop - komt in Ieper zijn muziek solo voorstellen aan het publiek. 

Na de schuchtere melancholische bekentenissen op 'Round The Bend' en de breeduit waaierende verhalen van 'Pyjama Days', is er nu 'Yours Truly', het derde luik van de triptiek waarop Bent Van Looy zichzelf in vraag stelt, moed inzingt, en hier en daar zelfs lijkt te aanvaarden.

In het begin streefde ik een nieuwe soberheid na en wilde ik me met mijn soloplaten vooral onderscheiden van alles wat ik daarvoor met Das Pop had gemaakt, nu telt enkel het moment, en durf ik de songs laten worden wie ze willen zijn.
Bent Van Looy

Ook dit keer ontstonden de songs op zwerftochten door Parijs en Tel Aviv, Zurich en Los Angeles. "Ik weet perfect waar ieder woord geschreven werd," vertelt Bent, "voor de luisteraar maakt het natuurlijk niets uit, maar ik word, terwijl ik ze zing, van de ene straathoek naar de andere geslingerd". En van de ene emotie naar de andere? "Ook dat!", geeft hij toe, "Hoe langer ik songs schrijf, hoe minder zwaar het mij valt om op een heel directe, intieme manier over mijn leven te vertellen".

Voor het eerst zingt hij zo onverbloemd over zijn ouders, zijn twijfels en het vaderschap, "terwijl ik mij vroeger niets vreselijkers kon voorstellen dan een popzanger die het ineens over zijn kinderen ging hebben", lacht Bent.

Hij lacht, staat op; Bent Van Looy heeft er zin in.