Esinam

Esinam

In haar energieke live sets jongleert Esinam met traditionele instrumenten zoals tama, kalimba en pandeiro die ze vakkundig ‘loopt’ en blendt met de klanken van haar dwarsfluit en soulvolle stem. Zo ontpopt ze zich tot een ware ‘one-woman band’.
Op het podium beleeft ze duidelijk plezier in haar eigen muzikale speeltuin. Haar spelplezier en ontwapenende présence werken aanstekelijk. Sommige luisteraars gaan volledig in trance, terwijl anderen meer discreet meewiegen op de bezwerende muziek. Eén ding is zeker: niemand blijft onberoerd.

Esinam werd reeds opgemerkt door enkele bekendere collega-artiesten zoals Mélanie De Biasio, Témé Tan en Selah Sue, die haar uitnodigden als openingsact op hun eigen shows.

In Ieper te zien in de bibliotheek.

Het geheel bestaat uit een versmelting van Afrikaanse en Europese invloeden, wat Esinam zo bijzonder interessant maakt. We durven zelfs te stellen dat ze in België een pionier is van een nieuwe, eigen vorm van elektronische muziek.
Dansende Beren

Wie aanwezig was op een van de concerten van Melanie De Biasio in december 2017, kan Esinam al kennen. Ook fans van Selah Sue, Barry Adamson en Bali hebben de zangeres/fluitiste mogelijk al gehoord. Voor alle anderen: wacht niet langer
Damusic