JazzLab 2.5: Ottla

Bert Dockx - A JazzLab Tour

Met zijn nieuw project, Ottla, belijdt Bert Dockx, frontman van Flying Horseman en Dans Dans zijn liefde voor de jazz. De band heeft een eerder ongewone bezetting: gitaar, twee saxen, contrabas en twee drummers (waarvan er één dubbelt op diverse synths en elektronica). Een eclectische bende waarvan ieder lid in meer of mindere mate een voet in de jazz heeft, maar evengoed actief is in diverse andere genres.

Samen gaan ze op verkenning binnen een gevarieerd oeuvre: composities van grootmeesters waaraan Bert zijn liefde voor de jazz heeft te danken (Thelonious Monk, Sun Ra, Herbie Nichols, Duke Ellington, Alice Coltrane,…), aangevuld met verrassend eigen werk.

Sleuteltermen zijn spontaniteit, intensiteit, interactie, spelplezier, openheid naar andere genres (vrije improvisatie, rock, ambient, blues,…), verrassende arrangementen, en indringende atmosferen.

JazzLab, het professioneel netwerk voor Belgische Jazz bestaat 25 jaar en presenteert onder de noemer Jazzlab 2.5 een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren, waaronder Bert Dockx, frontman van Flying Horseman en Dans Dans. De zanger-gitarist die nog nooit een slechte recensie kreeg, bouwde de voorbije 15 jaar aan een oeuvre dat zowel in een alternatieve rockomgeving als in jazzkringen bewonderd wordt. Voor zijn carte blanche voegt hij het hedendaags jazzproject Ottla toe aan zijn reeds imposante carrière.

Credits

gitaar: Bert Dockx
altsax: Frans Van Isacker
tenorsax: Thomas Jillings
bas: Nicolas Rombouts
drums, percussie: Louis Evrard
drums, percussie, elektronica: Yannick Dupont