Amen en Uit

Nevski Prospekt

Twee oude wetenschappers delen samen een serre vol oude machines en wiskundige berekeningen. Vanuit hun eigenzinnige centrum verbinden ze zich al decennia lang met de rest van het heelal. Dat jarenlange werk heeft geresulteerd in een wonderlijk kunstzinnige installatie, waar beide heren zelf een onderdeel van vormen. Maar op een dag gaat één van hen dood. Van nu af aan staat de achterblijver er alleen voor. Hun ingenieuze systeem loopt spaak. En hij mist zijn kompaan. Zijn hulp, zijn gezelschap, maar bovenal zijn vriendschap.

Dan komt het besluit om zijn vriend terug te halen. Met zijn dode collega aan zijn zijde zal hij een manier zoeken om alles terug te laten verlopen zoals het ooit was. Maar dat blijkt niet zo heel eenvoudig…

“Amen en uit” gaat over verlies en hoe daarmee om te gaan. Over (h)echte vriendschap. Over de onuitputtelijke passie om de grootste dromen te verwezenlijken. En de dunne grens tussen genialiteit en waanzin.

Met deze voorstelling maakt Nevski Prospekt opnieuw een fysieke, intieme en poëtische voorstelling voor een jong publiek die dit keer balanceert tussen komedie en thriller.

Credits

van en met: Wim De Winne, Ives Thuwis en Gregory Caers
installatie: Giovanni Vanhoenacker, Jeroen Doise, Astrid Verplancke
lichtontwerp: Jeroen Doise