Refugees for Refugees

Een topensemble bestaande uit tien virtuoze muzikanten. Allemaal gevlucht uit Syrië, Irak, Afghanistan, Kazachstan, Tibet… en uiteindelijk in België geland. Eén voor één beschikken ze over bakken talent! Muziekpublique bracht hen in 2016 samen voor de CD ’Amerli’, door het internationale journalistenpanel Van Transglobal World Music Chart verkozen tot beste album van 2016!

’Refugees for Refugees’ is in de eerste plaats een muzikaal hoogstaande voorstelling, maar ook een kennismaking met talentrijke individuen die voor grote uitdagingen staan en met de muziek die ze met zich meebrachten. 

Muzikanten

Tammam Ramadan, de Syrische neyspeler verrijkt het Afghaanse liefdeslied van Aman Yusufi met juist gedoseerde en energieke solo’s. Tarek Al Sayed (ûd) laat samen met Fakher Madallal (zang) de bijzondere muzikale traditie uit Aleppo weerklinken. Asad Qizilibash (sarod) en Souhad Najem (qanûn) laten territoriale grenzen vervagen door het muzikale meesterschap waarmee ze in dialoog treden.

Dolma Renqingi is de vocale getuige van de verbazingwekkende zangtraditie die leeft in het Tibetaanse hooggebergte. Ze wordt begeleid door de onfeilbare Kelsang Hula op dramyen. De ritmesectie wordt verzorgd door de creatieve toets van Simon Leleux (bendir en darbouka). 
Dit alles onder de artistieke leiding van de Belgische ûd-speler Tristan Driessens.