Radi'O Zoutloos

Studio Orka

Met Radi’O Zoutloos maakt het gelauwerde theatergezelschap Studio ORKA haar eerste luisterspel, gebaseerd op de originele voorstelling, voor een publiek van 6 tot 109 jaar! Teken gratis in op dit hoorspel (zie verder)!

De theatervoorstelling Zoutloos van Studio ORKA ging in 2014 in première. De voorstelling toerde langs tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland. Jong en oud beleefden er samen met de bewoners van de woonzorgcentra onvergetelijke momenten. Het was een theatervoorstelling vol van pure magie, zalf voor de ziel. Normaal zou Zoutloos nu toeren, maar helaas kan dit niet door corona.

Studio Orka bleef niet bij de pakken zitten en werkte een nieuw concept uit: ‘Wat als ORKA Zoutloos zou vertalen naar een luisterspel.’ … een beetje zoals Het Koekoeksnest, het dagelijkse radiofeuilleton (1990-’97) op Radio 2, maar dan in een hedendaags jasje …

Zes afleveringen lang volg je het wel en wee van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis. Jimmy (Dominique Van Malder) kijkt terug naar die bijzondere dag, wanneer hij voorgoed afscheid nam van zijn moeder Palmira (Tania Van der Sanden).

Radi’O Zoutloos wordt een ode aan het leven en de fantasie.

The Making of / trailer Radi'O Zoutloos

Praktische informatie

Radi'O Zoutloos telt 6 afleveringen van (+-)15 minuten. Op de vastgelegde data ontvangt wie zich inschrijft van ons een mailtje met een link naar de nieuwe aflevering. 

Timing
24.03: Aflevering 1
25.03: Aflevering 2
26.03: Aflevering 3

31.03: Aflevering 4
01.04: Aflevering 5
02.04: Aflevering 6

Inschrijven kan helaas niet meer! 

Credits

VAN/MET: Ilse de Koe, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Philippe Van de Velde, Ineke Nijssen, Simon De Beleyr
INTRO: Joris Hessels & Jozef Claeys
OPNAME/MONTAGE/KLANKMONTAGE: Jeff Claeys
ASSISTENTIE AUDIO: Lotte Nijsten, Gillis Van Der Wee
AUDIOMIX: Jeff Claeys
MUZIEK: Jeff Caeys, Orchestre International du Vetex
MET DANK AAN: Tom Dupont, Walter Schudel, An De Broeck, Lucas Derycke, Flanders Boys Choir (dirigent: Dieter Van Handenhoven. Zang: Aeneas Aps)

Radi’O Zoutloos is een productie van Studio ORKA in coproductie met De Grote Post, kleinVerhaal en TAZ. 
Met steun van de Vlaamse Overheid.