Zeemaal

Laika

Prijzen inclusief busreis, max. 20 deelnemers. Vertrek met de bus om 17.45 uur aan Het Perron.

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.

ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

 

Laika's jarenlange ervaring met culinair theater boost de taal van Vanmaele, op visueel én op inhoudelijk vlak.
Knack Focus

Sien is niet aan haar proefstuk toe. Binnen Laika creëerde ze eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen, LANDMAAL kan je beleven op 2 februari 2025 in Het Perron. Later volgt nog LUCHTMAAL.

De maaltijd tijdens de voorstelling is buikvullend en volledig plantaardig.

 

Credtis

TEKST, SPEL Sien Vanmaele
ZINTUIGLIJK CONCEPT Peter De Bie, Sien Vanmaele
MUZIEK Jason Dousselaere
SCENOGRAFIE Studio Kuurjeus, Peter De Bie
EINDREGIE Jo Roets
KOSTUUM Manuela Lauwers
DRAMATURGIE Mieke Versyp
KEUKEN Sara Sampelayo, Helena Verbeeck, Annelotte Van Aarst
LICHTONTWERP Thomas Stevens
TECHNIEK, PRODUCTIE Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes, Pieter Smet, Laika
IN COPRODUCTIE MET Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium
MET DE STEUN VAN Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter van de Belgische federale overheid