Brood en Rozen

De Vieze Gasten

"Brood en Rozen"  brengt humoristisch, maar aangrijpend, vertel- en zangtheater, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Lieven De Pril over armoede in Vlaanderen en met Mong, Tamara en de muzikanten van De Illustratie.

Internationale dag voor de uitroeiing van armoede 2018

België behoort tot de rijke landen op deze wereld en toch heeft 10,1 procent van de Vlaamse bevolking een inkomen onder de armoedegrens.18,6 procent van de kinderen leeft in een huishouden dat het moeilijk heeft om rond te komen, 25,4 procent van de kinderen woont in een woning waar men niet beschikt over bad, toilet, centrale verwarming of warm en stromend water. Overal in ons land zijn welzijnsschakels ontstaan. Verenigingen waar mensen die zelf armoede ervaren ook zelf het woord nemen. Hun verhalen over materieel tekort, maar ook over sociale en culturele uitsluiting zijn de basis van zowel het boek als de voorstelling.

Humoristisch, maar aangrijpend, vertel- en zangtheater

Mong is een ouwe rot in het sociale theater en samen met zijn dochter Tamara laat hij ook in deze voorstelling horen hoe je meerstemmig toch als één stem kunt klinken.

i.sm. Tegoare